Dika Mem (©AFP)
Dika Mem (©AFP)

Barsa protutnjala Baltikom, Sveci izvukli remi pred pakao Kila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 22:42

Rukometna Liga šampiona: Šampion Evrope na pragu završnog turnira u Kelnu posle pobede u Flenzburgu sa 33:29 u prvom meču četvrtfinala. U derbiju ove runde, Pari Sen Žermen i Kil u Parizu odigrali nerešeno - 30:30

Barselona i Kil bliži su plasmanu u polufinale rukometne Lige šampiona posle prvih mečeva četvrtfinala u Flenzburgu i Parizu.

Nije Barsa ni blizu one ekipe koja je mlela prošle sezone, ali je i dalje dovoljno jaka da se nađe na završnom turniru najjačeg klupskog takmičenje u Kelnu narednog meseca. Izabranici Karlosa Ortege opravdali su ulogu favorita na Baltiku, slavili protiv Flenzburga sa 33:29, pa mirno čekaju revanš za osam dana u Palau Blaugrani.

Izabrane vesti

Od starta meča, gosti su zagospodaraili terenom, na poluvremenu su imali +5 – 18:13, pa pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. U odsustvu prvog pivotmena Ludovika Fabregasa, meč karijere odigrao je snažni Tunišanin Jusef Ben Ali koji je bio najefikasniji igrač pobedničkog tima sa osam golova (bez promašaja).

18.45: (1,40) Vesprem (8,50) Olborg (3,60)

Odličan je bio i prvi strelac Barse u najjačem evropskom takmičenju, francuski bombarder Dika Mem sa šest pogodaka, dok je brzonogo desno krilo Aleks Gomez Abeljo pet puta zatreslo mrežu domaćina. Standardno dobar na golu bio je kapiten Gonzalo Perez de Vargas sa 10 uspešnih intervencija.

Kod domaćina, nije na svom nivou bio MVP Evropskog prvenstva Jim Gotfridson koji je postigao samo dva gola. Nemačkog vicešamapiona je igri većim delom meča držalo levo krilo Emil Jakobsen sa devet golova. Johanes Gola i Goran Johanesen Segard su postigli po šest golova, dok je Svan Lase četiri puta pogodio mrežu Vargasa. Golman Benjamin Burić je odbranio sedam udaraca.

Duel Pari Sen Žermena i Kila je derbi ove runde, ali su Sveci oslabljeni neigranjem danskog bombardera Mikela Hansena koji je završio sezonu zbog povrede. Bez ubojitog šutera, šanse pariskih Milionera su znatno manje. PSŽ i Kil su u prvom meču četvrtfinala odigrali nerešeno – 30:30, pa nemački prvak ima veće šanse da pred sigurno više od 10.000 bučnih navijača stigne do završnice u Kelnu.

Zebre je do odličnog rezultata u Gradu svetlosti predvodio sjajni Norvežanin Sander Sagosen koji je nekada branio boje francuskog šampiona. Domaćin je vodio samo na početku meča – 1:0. Četa Filipa Jihe je brzo reagovala serijom 5:1.

Sveci su se trgli sredinom poluvremena, uspeli su da smanje prednost. Kil je opet bolje startovao u nastavku igre, stvorio +5 – 19:14. Činilo se da će domaćini teško da se vrate, ali se razigrao levoruki Nedim Ramili i omaleni Holanđanin Luk Stejns, pa je serijom 7:2, Pari Sen Žermen stigao do izjednačenja u 46. minutu. Igralo se gol za gol do kraja, a u neizvesnom finišu pivotmeni su bili raspucani na obe strane – Kamil Sipžak i Hendrik Pekeler. Golom Benoe Konkoa u poslednjim trenucima meča, četa španskog stručnjaka Raula Gonzalesa je izbegla poraz pred svojim navijačima.

20.45: (3,15) Monpelje (8,50) Vive Kjelce (1,50)

Sagosen sa šest golova bio najbolji kod gostiju. Snažni pivotmen Hendrik Pekeler je postigao pet pogodaka, dok su po tri puta upisali u strelce Niklas Ekberg, Miha Zarabec, Patrik Vinček i Rune Damke. Domaćina je u igri držao Nedim Remili, strelac osam pogodaka. Poljski pivotmen Kamil Sipžak je bio precizan sedam puta, a Holanđanin Luk Stejns pet puta. Nikola Karabatić se dva puta upisao u listu strelaca.

Preostala dva susreta igraju se u četvrtak, a nama je najzanimljiviji dvomeč Vesprema i vicešampiona Evrope Olborga. Trener mađarskog tima je Momir Ilić, dok su na terenu Vladimir Cupara i Petar Nenadić.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Flenzburg - Barselona 29:33 (13:18)

Pari Sen Žermen - Kil 30:30 (14:16)

Četvrtak

18.45: (1,40) Vesprem (8,50) Olborg (3,60)

20.45: (3,15) Monpelje (8,50) Vive Kjelce (1,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PSŽRK KilEHF Liga šampionaSander Sagosen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara